Флај туризам е една од првите приватни туристички агенции, која успешно работи на пазарот од 1988 година.

+389 2 3121 166
ДТЦ Палома Бјанка 1 кат локал 14
contact@flyturizam.com

ПЕЈСАЖНИ ФОТОГРАФИИ КОИ ЌЕ ВЕ НАТЕРААТ ДА СЕ ЗАЉУБИТЕ ВО ИСТАНБУЛ

Градот кој спојува два континенти…Византион, Константинопол, Цариград или Истанбул, сеедно е како ќе го наречеме, тој е магичен град на духоното спојување на минатото и сегашноста. 

Град кој ви раскажува илјадници приказни додека шетате по неговите улици, за некои други времиња, за многу традиции, за могу култури. Град со многу вкусови, со многу магија и еден посебен дух. Историски знаменитости кои оставаат без здив, џамии, цркви, синагоги, дворци, замоци, кули. Сведочат за други времиња, а дел од градот ви раскажува една модерна и динамична приказна, дел од градот е свртен кон иднината и модерниот начин на живот.

Град кој е желба на многумина и љубов на сите кои ќе го посетат. Истанбул е град кој мора секој да го посети барем еднаш во животот, а бројните туристички понуди можат лесно да ве однесат во овој величенствен град.

Истанбул е убав во секое годишно време, во пролет со расцветени милион цветови кои му даваат посебен шарм на градот, но и наесен, со

 

есенското шаренило. Посебна убавина има во зимскиот пероод, кога пријатната клима и морскиот воздух се вистинско освежување. Зошто не би ги поминале новогодишните празници во Истанбул? Една примамлива понуда може да ве однесе таму, Флај Туризам ви нуди незаборавно новогодишно патување во градот на два континенти. Имајте еден поинаков почеток на новата година, отпатувајте во Истанбул со Флај Туризам.