Флај туризам е една од првите приватни туристички агенции, која успешно работи на пазарот од 1988 година.

+389 2 3121 166
ДТЦ Палома Бјанка 1 кат локал 14
contact@flyturizam.com
Image Alt

March 2018

По долгата зима, тоа што неопходно ни е потребно е патување на сончево место како одличен начин за полнење на батериите. Месецот април е совршен период за пролетно патување и уживање во сончевите зраци. Малта е одличен избор за вашето следно патување поради многубројните предности и искуства кои ги нуди. Азурното сино море, златното крајбрежје,

Со години луѓето слушаат дека парите треба да ги трошат на патувања, но сега постои и научен доказ кој го потврдува овој факт. Последните психолошки истражувања од Корнел Универзитетот во ЊУјорк потврдува дека клучот за среќата е во искуствата, а не во работите. Истражувањето спорведено две децении, предводено од Д-р Томас Гиловиќ, кој вели дека

Овие совети важат и за кратките, а особено за долгите патувања кои знаат да бидат премногу напорни. Но без разлика на сè, вие сакате да се чувствувате здраво и убаво. Токму затоа следете ги овие ситни, но корисни совети: 1. Фатете ја косата да не ви паѓа на лице, за да не ви паѓа сета нечистотија и

Во периодот кога повеќето патуваат, а тоа вообичаено е на долг пат, многумина од нас се вкочануваме од возењето, без разлика дали се возиме во автомобил, авион или воз. Токму затоа не треба да тргнете на пат ако сте изморени. Најпрво одморете се, па потоа тргнете. Изберете лесна и памучна облека, покријте ги прозорците за да

Во моментов на пазарот има голем број на производители кои нудат решенија но сите тие се базираат врз GPS позиционирање врз некакви мапи кои може да бидат застарени или да имаат потреба од редовно ажурирање за секогаш да сте “ап то дејт“. Google Maps, апликацијата којашто секој ја поседува на својот Андроид телефон е можеби

Градот кој спојува два континенти…Византион, Константинопол, Цариград или Истанбул, сеедно е како ќе го наречеме, тој е магичен град на духоното спојување на минатото и сегашноста.  Град кој ви раскажува илјадници приказни додека шетате по неговите улици, за некои други времиња, за многу традиции, за могу култури. Град со многу вкусови, со многу магија и